Meesterproef Christiaan

https://meesterslager.slagerijvanroessel.nl/wp-content/uploads/2020/09/Meester-Verkoper-logo-RGB-klein.png

Meesterproef Christiaan

Op 21 september 2020 is winkelslager Christiaan Verkuijl geïnaugureerd tot Meesterverkoper Slagersbranche. Daarmee is Slagerij-Traiteur Van Roessel de eerste slagerij in Nederland met twee branche erkende meestertitels in huis.

De titel branche erkende meesterverkoper is er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. De eisen die worden gesteld aan het vakmanschap zijn dan ook hoog. Om de prestigieuze titel van branche erkende meesterverkoper te kunnen behalen, moest Christiaan een meesterproef doorlopen, bestaande uit een theoretisch en een praktijkonderdeel.

https://meesterslager.slagerijvanroessel.nl/wp-content/uploads/2020/09/DSC_0468-1280x863.jpg
https://meesterslager.slagerijvanroessel.nl/wp-content/uploads/2020/09/DSC09206-1-1280x1577.jpg

Opdracht 1: Theorie

De onafhankelijke beoordelaars van de Stichting Meestertitels Slagersbranche toetsten de theoretische kennis op tal van onderdelen:
• productkennis
• (culinaire) kennis van bereidingen
Christiaan kreeg de opdracht een verslag uit te werken waarin de volgende onderdelen centraal staan:
• trends en vernieuwing
• (verbetering van) klantcontact
• verkoopplan

https://meesterslager.slagerijvanroessel.nl/wp-content/uploads/2020/09/DSC_0471-1280x1577.jpg
https://meesterslager.slagerijvanroessel.nl/wp-content/uploads/2020/09/DSC_0474-1280x853.jpg

Opdracht 2: Presentatie

Na indienen van het verslag verzorgde Christiaan een presentatie aan onafhankelijke beoordelaars, waarna hij uitvoerig bevraagd werd. Christiaan doorstond de onderdelen van de theoretische proeve met glans.

https://meesterslager.slagerijvanroessel.nl/wp-content/uploads/2020/09/DSC_0485-1280x845.jpg
https://meesterslager.slagerijvanroessel.nl/wp-content/uploads/2020/09/DSC_0506-1-1280x1577.jpg

Opdracht 3: Praktijk

Op donderdag 3 september werd Christaan gedurende de hele dag in onze winkel gadegeslagen door twee onafhankelijke beoordelaars van Stichting Meestertitels Slagersbranche. Naast het adviseren van klanten stonden praktische handelingen centraal, zoals het snijden van vlees en vleeswaren en het opmaken van schotels en salades. Tijdens een interview toetsten de beoordelaars onder meer (nogmaals) de culinaire- en productkennis, kennis over allergenen en voedselveiligheid. De praktijkdag moest met het predikaat ‘excellent’ worden beoordeeld.

Gedurende de gehele meesterproef is Christiaan tevens beoordeeld op persoonskenmerken (verzorgd uiterlijk, trotse uitstraling, toegankelijke houding), communicatie en klantgerichtheid. Een branche erkende meesterverkoper waardig!

https://meesterslager.slagerijvanroessel.nl/wp-content/uploads/2020/09/DSC09493-1280x1577.jpg
https://meesterslager.slagerijvanroessel.nl/wp-content/uploads/2020/09/DSC09539-1280x1577.jpg
https://meesterslager.slagerijvanroessel.nl/wp-content/uploads/2020/09/DSC09524-1280x1577.jpg